Bårdsgård, Anne

Bardsgard Anne webAnne Bårdsgård (f. 1966) er kunsthåndverker med utdannelse fra Institutt for tekstil ved Kunsthøgskolen i Bergen. Hun har hatt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke kollektivutstillinger i inn og utland. Hennes verk er innkjøpt av norske kunstindustrimuseer, Kulturrådet, Rikshospitalet og Fondet for utsmykking av offentlige bygg og flere.

Bårdsgård er oppvokst i Selbu og har alltid hatt et nært forhold til Selbu og vottstrikking. I 2013 fikk hun en idé: Var det mulig å samle inn, registrere og transkribere mønstre fra Selbu og samle dem i bokform for å sette vottproduksjon i Selbu i en nasjonal kulturhistorisk kontekst? Boka Selbuvotter er et vellykket resultat av prosjektet.

Selbuvotter

Personvernerklæring